Afbeelding

Afbeelding



Kampioen Innovatie / Inspiratie Arnhem Rookworststad 2018

Persbericht, 13 oktober 2018

Slagerij Zumbrink is in de prijzen gevallen tijdens de 44e nationale vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2018.

De ingezonden producten van Slagerij Zumbrink zijn tijdens de 44e vakwedstrijd Arnhem Rookworst bekroond met goud met ster.

Arnhem Rookworststad vakwedstrijd is de grootste nationale Gelderse Rookworstwedstrijd, en innovatieve rookworstproducten in Nederland.

Slagers en worstmakers uit heel Nederland krijgen tijdens deze wedstrijd de kans om nationale waardering te oogsten voor hun vakkundigheid door mee te doen aan deze unieke vakwedstrijd.
Het behalen van een onderscheiding is dan ook een erkenning van de kwaliteit van de Gelderse Rookworst en een waardering voor het vakmanschap van deze ambachtelijke specialist.

Een team van deskundige juryleden keurden de ingezonden producten op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie.

Het feit dat de producten van Slagerij Zumbrink bekroond zijn betekent dat hij een Gelderse Rookworst van zeer hoge kwaliteit verkoopt.

De organisatie van Arnhem Rookworststad.


Lekkerste Bal Gehakt 2017

Persbericht, Cothen, 3 oktober 2017

Eervolle vermelding voor Gildeslager Zumbrink

Gildeslager Zumbrink uit Cothen ontving een eervolle vermelding in de Lekkerste Bal Gehakt 2017, de vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. De gehaktballen van Gildeslager Zumbrink behoren hiermee tot de beste 10 van Nederland.

Slager Bert Zumbrink ontving de eervolle vermelding uit handen van juryvoorzitter, chefkok en tv-presentator Pierre Wind en Tom Egbers, slagerszoon, sportpresentator en presentator van de NSM. De feestelijke uitreiking vond plaats op de NSM, Noordelijke Slagers Manifestatie, in Zwolle.

Keurslager Horst uit Epe won de eerste prijs in de vakwedstrijd. De tweede prijs is voor Keurslagerij Van Strien uit ’s Gravenmoer en de derde prijs ging naar Slagerij Stefan Haak uit Capelle aan den IJssel.

Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop zijn alle gehaktballen gekeurd. De jury, bestaande uit Gertjan Verzijl (docent SVO vakopleiding food), Edwin Wapenaar (Slagerij Wapenaar uit Vlaardingen en winnaar van 2016) en juryvoorzitter Pierre Wind, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere gehaktbal mee waaronder uiteraard smaak, geur, kleur, samenstelling en bewerking.

Pierre Wind zei over de gehaktballen van Gildelager Zumbrink: “Een bal met een mooie, eigen smaak, onderscheidend door een vleugje Hollandse kruiding.”

Gildeslager Bert Zumbrink: “Onze gehaktballen hebben al vaker de de top 10 behaald. In 2013 wonnen we de derde prijs, in 2012 zelfs de tweede. We zijn vereerd dat onze gehaktballen dit jaar opnieuw tot de top 10 behoren.”

Over Gildeslager Zumbrink

Gildeslager Zumbrink staat onder leiding van Bert en Elly Zumbrink en is een vakspecialist in hart en nieren. Gildeslager Zumbrink staat voor een vers, eerlijk en vooral smaakvol stukje vlees en beschikt over een eigen worstmakerij. Met hun zelfgemaakte worsten hebben zij meerdere prijzen gewonnen bij vakwedstrijden waaronder meerdere worstproducten bij de Arnhem Rookworststad in 2016.

Afbeelding

Regiokampioen Midden-Nederland

Persbericht jaarvergadering 17 januari 2011, Hotel Vianen

Beste Worstmakerij van regio Midden-Nederland

De lekkerste worst maken is een bijzondere en smakelijke kunst.

Gildeslager Zumbrink, Cothen ontvangt hoge onderscheiding uit handen van Tom Egbers, bekend van o.a. NOS Studio Sport.

Tijdens de jaarvergadering van Het Worstmakers Gilde, 17 januari j.l. werd Gildeslager Zumbrink uitgeroepen tot Regionaal Kampioen.

Zo'n 394 vakmensen, 190 ondernemers en medewerkers(sters) waren deze maandag naar Vianen getogen voor deze jaarlijkse happening. Ieder jaar worden in hun midden de beste Worstmakers bekend gemaakt.

Hiervoor worden gedurende het jaar op verschillende momenten diverse producten uit het bedrijf beoordeeld. Dat gebeurt op geur en smaak door een vakjury, maar bovendien microbiologisch door TNO voeding. De leden van het Worstmakers Gilde staan namelijk behalve voor lekkere, ook voor veilige en gezonde producten.

De onaangekondigde keuringen maken duidelijk dat Gildeslager Zumbrink 52 weken per jaar, samen met zijn team, een topprestatie levert en daar hoort deze geweldige onderscheiding bij.

Volgens de slager is het geheim: de kwaliteit van de grondstoffen, de zorgvuldig geselecteerde kruiden en specerijen afgestemd op de wensen van zijn consumenten, in combinatie met het vakmanschap. Daarom worden onze worstsoorten en vleeswaren tot in de verre omtrek gewaardeerd.

Hier is sprake van passie, een 'onvoorwaardelijke liefde' voor het vak, en dat proef je

Afbeelding
Afbeelding

Meester Worstmaker

Bert Zumbrink geslaagd voor Meester Worstmaker

Persbericht jaarvergadering 21 januari 2008, Hotel Vianen

Meester Worstmaker is een initiatief van het Worstmakers Gilde, een landelijke stichting van ambachtelijke slagers met als doelstelling: worst en vleeswaren maken van topkwaliteit.

Om de vakkennis op een nog hoger peil te brengen is voor de deelnemers een speciale training opgezet. Alle aspecten van het maken van worst en vleeswaren komen daarbij uitvoerig aan de orde . Ook het belang van de versheid van producten, perfect ambachtelijk afwerking van de worst en vleeswaar en het juiste gebruik van kruiden en specerijen wordt behandeld. Het gaat immers om de kwaliteit en de prima smaak. En de consument krijgt zo het beste van het beste.

Vijf toetsen moeten door de deelnemers worden afgelegd, zowel theoretisch als praktisch. Zo’n toets kun je rustig een ‘een meesterproef’ noemen. Om het diploma te behalen en de felbegeerde Gildespeld te ontvangen, dienen worst en vleeswaren van onberispelijke kwaliteit te zijn. Bert Zumbrink, Worstmaker van Slagerij Zumbrink te Cothen heeft zijn uitstekende vakmanschap bewezen en is geslaagd voor Meester Worstmaker. De speld is uitgereikt op 21 januari jl. te Vianen door weerman Peter Timofeeff.

Een titel om met recht trots op te zijn !

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.