Lentespecialiteiten

Aspergetijd

Het is de tijd van het jaar voor het witte goud: de asperge. In Nederland, met name in Limburg en Brabant, worden hoofdzakelijk witte asperges geteeld. Witte asperges groeien in een opgehoogd grondbed en dus in het donker waardoor ze wit blijven. Groene asperges zijn afkomstig van dezelfde aspergeplant maar worden boven de grond geteeld. De teelt van witte asperges vindt plaats op zandgronden op bedden met circa 30 cm grond op de planten. Zodra de punt van de asperge uit de grond komt, wordt de stengel met een speciaal mes 25 à 30 cm diep afgesneden en in het donker in een bak met water gelegd om verkleuring tegen te gaan. Het seizoen voor witte asperges van eigen bodem duurt maar kort: van eind april tot eind juni.

Onze producten

In onze slagerij komt u onderstaande producten tegen.

  • boerenham; passend bij de aspergemaaltijd
  • asperge-hamsalade
  • aspergesoep
  • aspergepaté
  • aspergeschotel (als maaltijd)
  • aspergeham
  • asperge in aspic
  • Hollandaise saus
  • Pinot blanc wijn

Zuiglamsvlees

Een echte aanrader is ons lamsvlees.
Heerlijk zacht en mager vlees.


Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.