![]() Slagerij Zumbrink |
Het is pas echt lente als de asperges en het zuiglamsvlees weer in de winkels liggen. Wij maken van de asperges heerlijke producten zoals aspergesoep, -paté en als maaltijd een heerlijke aspergeschotel. Naast ons vaste lamsvleesassortiment geeft de lente ook zuiglamsvlees, heerlijk zacht en mager. Een echte aanrader voor deze tijd van het jaar.
Het is de tijd van het jaar voor het witte goud: de asperge. In Nederland, met name in Limburg en Brabant, worden hoofdzakelijk witte asperges geteeld. Witte asperges groeien in een opgehoogd grondbed en dus in het donker waardoor ze wit blijven. Groene asperges zijn afkomstig van dezelfde aspergeplant maar worden boven de grond geteeld. De teelt van witte asperges vindt plaats op zandgronden op bedden met circa 30 cm grond op de planten. Zodra de punt van de asperge uit de grond komt, wordt de stengel met een speciaal mes 25 à 30 cm diep afgesneden en in het donker in een bak met water gelegd om verkleuring tegen te gaan. Het seizoen voor witte asperges van eigen bodem duurt maar kort: van eind april tot eind juni.
In onze slagerij komt u onderstaande producten tegen.
Deze specialiteit van Hollandse bodem is boterzacht van smaak en structuur en wordt door ons verwerkt in de bekende producten.
Wij leveren het lamsvlees zowel gemarineerd, gekruid als ongekruid.
Onze topper is de lamshaas. Dit is het meest fijne deel van het lam. Deze haas is zowel gemarineerd, gekruid en ook naturel een ware delicatesse. De braadtijd is slechts 2 minuten.
Wij snijden de lamsracks eventueel voor u los.
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.