Slagerij Zumbrink

Slagerij Zumbrink

Lentespecialiteiten

Het is pas echt lente als de asperges en het zuiglamsvlees weer in de winkels liggen. Wij maken van de asperges heerlijke producten zoals aspergesoep, -paté en als maaltijd een heerlijke aspergeschotel. Naast ons vaste lamsvleesassortiment geeft de lente ook zuiglamsvlees, heerlijk zacht en mager. Een echte aanrader voor deze tijd van het jaar.

Ons zuiglamsvlees - heerlijk zacht en mager!

Aspergetijd

Het is de tijd van het jaar voor het witte goud: de asperge. In Nederland, met name in Limburg en Brabant, worden hoofdzakelijk witte asperges geteeld. Witte asperges groeien in een opgehoogd grondbed en dus in het donker waardoor ze wit blijven. Groene asperges zijn afkomstig van dezelfde aspergeplant maar worden boven de grond geteeld. De teelt van witte asperges vindt plaats op zandgronden op bedden met circa 30 cm grond op de planten. Zodra de punt van de asperge uit de grond komt, wordt de stengel met een speciaal mes 25 à 30 cm diep afgesneden en in het donker in een bak met water gelegd om verkleuring tegen te gaan. Het seizoen voor witte asperges van eigen bodem duurt maar kort: van eind april tot eind juni.


Onze producten


In onze slagerij komt u onderstaande producten tegen.

boerenham; passend bij de aspergemaaltijd
asperge-hamsalade
aspergesoep
aspergepaté
aspergeschotel (als maaltijd)
aspergeham
asperge in aspic
Hollandaise saus
Pinot blanc wijn

Lamsvlees

Deze specialiteit van Hollandse bodem is boterzacht van smaak en structuur en wordt door ons verwerkt in de bekende producten.

Wij leveren het lamsvlees zowel gemarineerd, gekruid als ongekruid.

Lamskoteletjes
Lamsbouten
Lamsrollade
Lamshaasjes

Onze topper is de lamshaas. Dit is het meest fijne deel van het lam. Deze haas is zowel gemarineerd, gekruid en ook naturel een ware delicatesse. De braadtijd is slechts 2 minuten.

Lamsracks

Wij snijden de lamsracks eventueel voor u los.